joi, 19 martie 2009

Memories and smiles

(Cu întârziere preiau leapşa de la Ileana: ce mă face să zâmbesc...O sarcină binevenită pentru că zâmbesc cam rar, în ultima vreme).
Zâmbetul poate înlocui cuvinte imposibil de spus. Sau, poate fi un moment de repaus într-o problemă la care nu vezi nici o soluţie. Sau, poate fi o compensaţie de umor într-o situaţie pe care mulţi ar vedea-o imposibilă.
Acum...mă fac să zâmbesc câteva amintiri:
- acum şapte ani, M. (unsprezece luni) ridicându-se brusc şi făcând primii paşi din proprie iniţiativă, cu uimirea şi instabilitatea unui cosmonaut mergând pe Lună;
- acum şase ani, M. (Aldindoi ani) păzindu-mă să nu plec la serviciu (şi găsind mijloace inteligente: ascuns încălţămintea sau confiscat poşeta);
- tot acum şase ani, M. (doi ani) şi A. (câine caniş) înghesuindu-se fiecare pe câte o parte să mă salute şi să fie luat în braţe, când veneam acasă;
- acum trei ani, la începutul terapiei, M. adormind intenţionat să scape de lecţii - iar noi în aceeaşi poziţie, păzind uşile ca să îi arătăm că nu scapă: după o vreme deschidea ochii, se uita să vadă dacă am renunţat, şi adormea la loc.
- acum trei ani, figura lui M. când a văzut prima dată un avion în realitate şi marea.
Aş prefera să nu dau această leapşă nimănui ci lui M. în persoană. Ştiu sigur că amintirile lui sunt intacte, chiar dacă le exprimă atât de rar şi de greu: mă întreb ce îl face pe el să zâmbească...

5 comentarii:

MihaelaMaria spunea...

foarte dragut!

observ insa ca ai preferat sa ti amintesti de zambetele de acum cativa ani! sper din tot sufletul sa-ti gasesti mai mult ragaz din timp in timp sa zambesti mai des! poate zilnic?

va imbratisez cu drag,

mihaelamaria

Mother of M spunea...

Da Mihaela, ai dreptate, ar trebui sa zimbesc mai des :).

Anonim spunea...

Te imbratisez si eu cu drag si M are un mare noroc ca in tot acest ghinion, are o mama ca tine... Mi-am iubit mama enorm si poate de aceea m-a emotionat atat de mult sa va citesc povestea. Cu mult respect, pentru ca il meriti si pentru ca esti un om deosebit... Si cu multe eforturi, cred ca M va avea parte de miracolul pe care ti-l doresti atat de mult.

Mother of M spunea...

Florina, multumesc pentru gindurile bune :). In ultima vreme imi gasesc mai greu echilibrul, dar mesajele ca acesta ma ajuta.

AdrianaB spunea...

Foarte frumos:) Am zambit si eu. Sper sa ti se indeplineasca dorinta:)