sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Team dissolution

Se pare că atât eu cât şi M. avem de plătit greşeli din alte vieţi :). Sau poate că vibraţia acestei toamne face să se destrame toate proiectele şi să se dezbine tot ce încearcă să capete o unitate...
La începutul fiecărei toamne, începând din septembrie, încerc să mă asigur că o să fim acoperiţi pe zona "echipă". Că vor fi minim doi oameni stabili, că o să am acoperite ieşirile obligatorii la serviciu şi încă ceva pe lângă, că acoperă tot anul până iunie şi nu sunt dintre cei care şantajează, lucrează superficial sau dezertează.
Dar acum nu mi-a mers...spuneam că în afară de No5 am recrutat pe A., care lucrează la un alt copil din cartier, şi pe I. din prima noastră echipă, care este shadow în altă parte, pentru un part-part time (adică venit o dată-de două ori pe săptămână). În afară de asta, ca să mai populez casa, am adus şi o menajeră cu 3 x 3 ore pe săptămână. Menajera ajuta indirect, îl mai implica pe M. la curăţenie şi gătit, şi era o soluţie pentru eventuale întârzieri.
Ei bine, şi în aceste săptămâni cu muncă grea s-a diluat tot...menajera a dispărut în ceaţă fără să anunţe, I. mi-a dat un mesaj că are prea multe ore la copilul celălalt şi renunţă la noi, iar A. a fost plecată la Paris cu prietenul şi nu a dat nici un semn de când s-a întors...în condiţiile acestea, relaţia lui M. cu No5 s-a "înmuiat" complet. No5 este mai mult o tovarăşă de plimbare şi de joacă pentru M. decât un terapeut care urmăreşte nişte obiective. Acum, încotro?

Un comentariu:

Ileana A. spunea...

Din pacate, te inteleg perfect...

La noi s-a intamplat cam la fel. Mai ramasesem cu o singura terapeuta din vechea si buna mea echipa, dar m-a anuntat ca depune si ea armele... Dupa socul initial, am ajuns la concluzia ca poate asa este mai bine. Voi cauta o bona si poate voi reusi sa reincep eu lucrul cu Maria. Cateodata mi-e dor sa lucrez eu direct, fara sa mai trebuiasca sa explic cuiva sau sa supraveghez pe altcineva.

Oricum, alti terapeuti nu-mi mai trebuie, am pus punct terapiei in varianta asta.

Dezavantajul tau (fata de mine) este ca esti obligata sa lucrezi. Dezavantajul meu (fata de tine) este ca am mai multi copii, si chiar daca stau acasa tot nu reusesc sa fac fata cerintei uriase din partea la toti 3. Dar sunt convinsa ca ne vom gasi fiecare solutii personale.

Si nu uita, daca ai timp si chef, te astept la un pahar de vorba :)